Nummer 1 op Kerstdag. 1970 – 2014

Posted by | December 21, 2015 | Deezer, Music

 Mariah Carey, Wham, Frank Sinatra, Michael Bublé… het zijn maar enkele voorbeelden van artiesten die je automatisch linkt aan de Kerstperiode.
Vreemd als je weet dat de afgelopen 45 jaar geen enkel van deze artiesten nummer 1 was… tijdens de Kerstperiode. 

Deezer heeft voor jullie een mooi overzicht gemaakt van alle nummer 1 liedjes in de gezelligste periode van het jaar. Samen gaan we terug tot het jaar 1970 en lopen de rij af tot de dag van vandaag. We kunnen je alvast zeggen dat de resultaten verrassend te noemen zijn.>

 

Enig idee bijvoorbeeld welke artiest er de jaren 2000 overheerst met maar liefst viermaal de nummer 1 stek in te nemen? En dat zowel solo als in groep.
De Duitse schlagers dan weer kenden een absoluut hoogtepunt in de jaren ’72 en ’73 gevolgd door een Zweedse overrompeling in de jaren ’76 en ’80.
Naastenliefde is in de Kerstperiode nooit ver te zoeken, zo vinden we enkele broers terug in de lijst. Wel zit er maar liefst zeven jaar tussen beide hits.

Wat ook opvalt is de mengelmoes aan verschillende genres (van pop tot rock tot hip-hop tot dance tot nog zoveel meer) en dat er amper 5* Nederlandstalige nummers terug te vinden zijn als #1 en dat in de jaren 2013, 2006, 2000, 1977 en 1970. Inderdaad, de eerste nummer #1 hit was een geweldig Nederlandstalig nummer.

Op zoek naar meer verrassingen of gewoon eens zin om je onder te dompelen in wat heerlijke nostalgie? Je vindt alle #1 hits tijdens de Kersperiode terug in de Deezer playlist onderaan.

*Het jaar 2000 “Een brief voor Kerstmis” van De Bewoners en Walter is niet terug te vinden op streaming.

 

Related Posts

Posted by barbora | 17 September 2019
Two local Deezer NEXT artists, Manuel Turizo and Lolo Zouaï, have stepped up to become the latest Deezer NEXT 2019...
Deezer UCPS Website
Posted by simone | 11 September 2019
Deezer präsentiert neue Website, um sich für ein nutzerbasiertes Abrechnungsmodell einzusetzenNutzer*innen eines Deezer Premium Abos können auf der Webseite einsehen,...
Deezer UCPS Website
Posted by barbora | 11 September 2019
Company reveals new website to champion a user-centric payment systemPremium subscribers can use tool to see how their subscription payments...